Skolrutiner och höstkänning

Så har hösten börjat lite försiktigt. Skolorna är igång. Vi vaknar tidigt, packar med oss ryggsäckar, gymnastikpåsar, packar matsäck och håller ordning på läxor och läxdagar. Mamman arbetar lite på ny arbetsplats och pappan har åter börjat på sitt arbete. 


Det känns sorgligt att sommaren med sin lugna tillvaro är slut men snart vänjer vi oss vid tidiga morgnar med väckarklockor igen.

Veckorna går så fort att mamman inte riktigt hinner med att skriva ned och formulera tankarna. Fast mest ägnar mamman tiden åt att vara här och nu. Njuta av att krama på barn när de lämnas och hämtas i skolan. Njuter av att sitta bredvid maken när vi åter möts på eftermiddagen. Att vara tillsammans är bäst. 

Mamman kommer nog aldrig att vänja sig vid att vi är på olika ställen på dagarna. Jag mår helt enkelt inte riktigt bra av det men måste nog bara acceptera att det är så och njuta än mer av tiden vi är tillsammans.

Idag är det lördag och vi löser melodikryss och äter långfrukost. Det är härligt.

Fin helg till er.

Etiketter: arbete, döttrar, frukost, gymnstikpåsar, höst, mamman, matsäck, melodikryss, pappan, tillsammans, utflykt, väckarklockor

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.