Födelsedag

Så firar vi födelsedag igen. En älskad dotter fyller tonåring idag. Tiden går för fort. Mamman hinner inte riktigt med. 


Dottern kramar om mamman och säger som svar till mammans ord om att hon nu börjar bli stor ’mamma, jag kommer alltid att vara din och pappas lilla även om tiden går och jag blir äldre’. 

Dotterns ord landar mjukt i mitt hjärta och berör mig på många sätt. Hennes sätt att uttrycka sig vittnar om mognad i tanke och ord. Hon talar nästan poetiskt och visar på stor förståelse för både sig själv och sina föräldrar. Hon är oerhört fin och intelligent. Hon och hennes fina systrar är mammans och pappans största skatt och lycka.

Idag firar vi födelsedag med ballonghav, skönsång, presenter, kramar, tårta, musik vald av födelsedagsdottern spelandes ur högtalarna hela dagen, födelsedagsmiddag och dag och kvällsaktiviteter önskade av födelsedagsbarnet.

Ikväll skall vi tända levande ljus, sitta runt köksbordet invirade i filtar och lyssna till mamman som läser högt ur favoritbok. Så vill hon ha det dottern. Mysigt.

Fin helg till er.

Etiketter: dottern, fira, födelsedag, föräldrar, förståelse, hjärta, intelligent, lycka, mamman, pappan, poetisk, presenter, säng

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.