Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Kaffe, trädgård och inte så klokt.

Efter att ha löst färdigt Melodikrysset och dukat av frukosten sätter vi oss på kökstrappan maken och jag och njuter av varsin kopp kaffe.20160723_12-16-58_IMG_3281Vi tittar på rabatterna och pratar blommor och plötsligt finner jag mig stående med en spade i handen redo att gräva loss en växt som inte längre passar där den står. Andra växter delas, grävs upp och flyttas. Sekatören hämtas och mamman hyfsar, planterar och ordnar. Det är roligt med trädgård. Pappan assisterar och ser samtidigt till att vattna törstiga växter. Familjehunden springer med ute i trädgården och bär sin pinne fram och tillbaka. Han är nöjd och glad över att vara ute och nära.

Ut tittar döttrar och extrabarn för att fråga saker när de gör sig iordning för dagen. Mamman svarar alla barnen och fortsätter sedan trädgårdsarbetet. Sådana här lördagar är härliga och idag är det varmt och skönt. Lite för varmt nästan. Och så glömmer mamman att dricka vatten eftersom arbetet i trädgården är så vansinnigt roligt och engagerande.

Efter ett tag blir jag lätt illamående och får huvudvärk. Måste sätta mig ned. Måste in för att dricka, ta en värktablett och sedan lägga mig en stund. Måste vila.

Det är inte så klokt att arbeta utan att tänka. Roligt men inte klokt. Efter att ha blivit serverad lunch ligger mamman kvar på kökssoffan vilandes hela eftermiddagen. Då är det bra att ha telefonen och att kunna lyssna på spännande människor som ger TED-talks. Flera stycken har mamman lyssnat till och förhoppningsvis blivit lite klokare. Ute i solen utan vattenpauser och hatt kommer mamman inte att arbeta i trädgården någon mer gång. Inte den närmsta veckan i alla fall.

Fin helg till er.

Etiketter: gräva, hubudvärk, illamående, klok, lyssna, maken, mamman, pappan, plantera, spade, TED-talks, Trädgård, trött

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.