Ompysslad

Så många gånger mamman kammat, borstat, satt upp, flätat, knutit sidenband och ordnat med döttrars hår och nu hjälper största dottern mamman istället.

’Hur vill du ha det mamma? Sätt dig ned så sätter jag upp håret åt dig’, säger hon och borstar och ordnar. Hon pekar på en bild i en frisyrbok och mamman nickar. Det blir en knut lite slarvigt uppsatt men väldigt snyggt.

Mamman får fortfarande hjälpa med frisyrer och annat förstås. Det är gott. Men det är ändå fantastiskt att få bli ompysslad av de lite större döttrarna. Känna att vi har god kontakt och att de vill hjälpa till och vara nära. Det är mer än värdefullt och vissheten om närheten och kärleken mellan oss lägger sig mjukt tillrätta i själen.

Fin onsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.