Sommarlov

Dagarna fortsätter att gå fort och långsamt samtidigt. Vi är lediga tillsammans och njuter av promenader, trädgårdsprojekt och små dagsutflykter. 

Pappan har grävt mer rabatt. Det blir så fint när två planteringar nu binds samman till en stor. Vi flyttar plantor när de egentligen inte skall flyttas, mitt i blomningen, men vi gör det ändå och hoppas. Plantor som förr trängt ihop och nästan kvävt varandra får nu mer utrymme och riktigt stora plantor delas för att bli flera mindre. Då mår plantorna bättre har vi lärt av brittiska trädgårdsprogram och av några års trädgårdserfarenhet.

Döttrarna leker i timmar. Det skrattas och pratas och emellanåt får mamman och pappan kramar när leken avbryts för att det skall drickas eller ätas. Mamman tänker ofta på barnsköterskan vi hade på BVC när döttrarna var mindre. Sköterskan som kramade om och kallade mamman för ’moderskeppet’ för att hon såg att jag var lugn och alltid närvarande. Barnen kunde och kan fortfarande leka, pyssla eller ordna med annat och veta att mamman alltid är nära. Alltid går det att komma till mig för en pratstund, få en kram, vara nära eller få hjälp. ’Moderskepp’ låter fint, tryggt och känns gott i hjärtat. Moderskepp vill jag alltid vara. 

Små komplimanger blir ibland stora och verkligt betydelsefulla med tiden. Mamman hoppas så att hon, barnsköterskan, läser det här så att hon kanske förstår hur tacksam jag är för henne. Hur viktiga mötena med henne varit för att hjälpa till att forma mammans tanke. 

Det är underbart att det är sommar med ledighet och dagar som är ändlösa och utan minsta plan. Att få göra det som faller oss in och njuta av att vara tillsammans är mer än härligt.

Fin vecka till er.

Etiketter: barnsköterska, BVC, mamman, pappan, plantor, rabatt, tacksam

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.