Ny rabatt

Vi njuter av sol och fint väder. Pappan gräver rabatten lite större och så planterar vi de eftersända mamma-födelsedags-blommorna. 

Mamman är glad. Jag välkomnar stjärnflockor, malva, solbrud, olika sorters gräs, bolltistel och kantnepeta. Flera plantor av varje växt dessutom.

Mamman är tacksam för alla dessa fina växtpresenter. Nu skall jag följa och vårda de olika växtpersonligheterna så gott jag kan.

Fin torsdags kväll till er.

Etiketter: blommor, mamman, pappan, Trädgård

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

6 svar till “Ny rabatt”

  1. Hej Johanna
   En härlig dag. Och så sol, lite ’fuskigt’ är det allt. Hoppas att det sprack upp hos er.

   Önskar dig en fin vecka.

 1. Bästa Fembarnsmamman,
  Finns det något vackrare än blom- och växtnamn? Njuter när jag läser namnen på de blommor du planterat. Känner samma inför namn på andra företeelser i naturen och på ting som hör vår egen kultur till. Skogssjö, glänta, bergatroll, älva, Tuvstarr, Midsommarafton, morgonrodnad…där har du några av mina favoriter i en salig blandning! Jag har många fler. Tänk vilken glädje vackra ord kan ge en! Du har så fin inställning till de blommor och växter du hanterar. Jag känner själv en stor tacksamhet över att få vistas i naturen, som tröstar och skänker mig trygghet, speciellt i sorgen efter min pappa och även min mamma, som gick bort för tre år sedan. Jag önskar Dig en fin helg.

  1. Hej Mamma till fyra fina
   Visst är blommor och dess namn vackra. Det är spännande att få följa växterna för att se hur de trivs och hur de växer. Ibland får vi flytta plats på dem för att hitta bästa plats och förutsättningar för att utvecklas. Tänker att det är som med barnens olika personligheter, det gäller att bemöta just den individen på rätt sätt och skapa de bästa av förutsättningar. Alla är vi olika.

   Våren är en särdeles vacker tid och visst är det så att det stärker själen att vara i naturen.

   Önskar dig en fin vecka.

 2. skönt att läsa att du mår bättre och jag tycker att du gör bra val som prioriterar familjen…du skriver kloka saker som får mig och reflektera om val och hur vi väljer..jag tänker att fler föräldrar borde stanna upp precis som du gör och reflektera kring våra val som vi gör!
  Ta hand om dig<3
  kram Åsa

  1. Hej Åsa
   Tack för dina ord. Ibland går jag vilse i den allmänna stressen. Vilse i alla förväntningar och krav. Det är svårt men oerhört viktigt att prioritera rätt. Det gör ont och kräver styrka att gå emot starka samhällsstrukturer. Kloka ord och tankearbete hjälper mig att finna kärnan i det som är jag.

   Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.