Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Våren, världen och tankar

Mamman njuter av att våren är här. Det är härligt med trädgårdsprojekt och knoppar som syns lite överallt i skog och trädgård. Och idag skiner solen från en blå himmel och barn leker utomhus utan jackor och varma kängor.

  
Det har varit en jobbig vecka med mycket tankar, gråt, resignation, ilska och trötthet. Faktiskt har mamman fått ta lite magmedicin för att fungera. Blåbärsdryck är också bra. Stressen sätter sig i magen på mamman. Trist. Men med värdefull tankehjälp har mamman slutat gråta och kämpat på och emot. 

Det är så svårt att förstå sig på samhället. Jättesvårt. Ibland, eller faktiskt väldigt ofta, vill jag stänga ute världen och istället leva i vår egen värld. Kanske är det dags att göra det på riktigt. Stänga ute. Stänga av. Strunta i. Bara leva i lugn och harmoni. Tänk så bra det vore för mamman. 

Mamman trodde att jag fått en paus från stressvärlden genom att arbeta i en del av skolvärlden som inte ingick i den allmänna stress och pressen. Men där hade mamman fel. Jättefel. Mamman mår inte alls bra och är stressad. Men hemma mår jag bra. Jag tror att det är dags att ta den informationen från själ och hjärta på större allvar.

Nu skall mamman njuta av våren och luta sig tillbaka i lugn.

Fin måndag till er.

Etiketter: barn, blåbär, jacka, kängor, knoppar, mage, mamman, medicin, sol, stress, tankehjälp, våren

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.