Påskledighet

Vi njuter påskhelg och låter dagarna forma sig allteftersom. Vi sover tills vi vaknar, äter frukost länge, plockar, ordnar, lyssnar på musik och pratar länge och mycket.  

 

Att bara sitta bredvid varandra i kökssoffan och runt bordet hela familjen är underbart. Att sitta där för att prata och njuta varandras närhet och sällskap är allt mamman behöver för att må bra. Någon läser, en annan virkar, en tredje stickar, pappan ordnar med sin nya kamera, några målar och någon plockar fram ett spel som skall spelas. Yatzy har vi t ex spelat många gånger. Det är roligt.

  
  
Igår målade vi ägg, planterade, bakade, grillade lunch över öppen eld, gick på påskäggsjakt och på kvällen gick vi till påskbrasan som grannbonden anordnar varje år.

 

Det är gott med ledighet. Mamman njuter så av dagar fyllda med tillsammanstid och lugn.

Fin påskdagskväll till er.

Etiketter: bonde, köksbord, kökssoffa, läsa, ledighet, mamman, pappan, påsk, påskägg, påskbrasa, sticka, tillsammans, virka

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.