På sofflocket

Från ingenstans kom den stora tröttheten och övermannade mamman. Jättetrött sjunker jag ned på kökssoffan med en kopp rödklöverte bredvid på bordet. 

En fioldotter stod med sin fiol för att stämma den när en sträng plötsligt brister. Efter att ha kört, lämnat, hämtat, lagat och serverat mellanmål ville mamman inte köra någon mer stans idag eller ens tänka tanken på att köra, utföra någon syssla eller lösa något problem. Då brister strängen och mamman likaså.

Visst vet jag att det är fel att bli arg. Mamman vet att det är stöttning och hjälp hon behöver dottern men jag blir arg. ’Var du tvungen att spänna så hårt?’, nästan vrålar mamman till den redan ledsna dottern som blir förtvivlad.

Vi löser förstås problemet och mamman säger förlåt väldigt många gånger till dottern. Imorgon skall fiolen lämnas in för att strängas om.

På kökssoffan skall mamman sitta ett litet tag innan det är dags att laga middag. 

Det är fredag och mamman är trött. Väldigt trött. Det är så skönt att det är helg med väckarklocksfria morgnar.

Fin fredag till er.

Etiketter: brista, dotter, fiol, kökssoffa, kopp, mamman, rödklöverte, sträng, te, trött

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.