Inför veckan

Mamman bakar bröd och förbereder inför veckan. Nu börjar skolor, arbete och musiklektioner igen efter en skön ledighet som mamman så önskar kunde varit längre. 

Tänk om det gick att hemskola här i vårt land. Så bra det hade varit. Så mycket nyfikenhet som vi har här tillsammans skulle vi ha lärt oss oändligt mycket. Så mycket stress vi skulle sluppit. Hemskolning. Det hade jag tyckt mycket om. 

Tänk att få lära helt i sin egen takt utan pekpinnar om hur du skall utvecklas vid sju, åtta eller annat års ålder. Att på riktigt få skapa en plan efter vad som passar det specifika barnet. Det hade mamman kunnat ordna utomordentligt bra.

Men nu är det som det är och vi försöker verkligen ta vara på tiden vi har tillsammans. För mamman är tid med familjen den riktigt stora lyckan. 

Köksbänkarna är snart fyllda med nybakt bröd, tvätten är tvättad och döttrarna sover gott i sina sängar. Snart är det dags för kvällste och kanske en ny etapp av äventyret Dakar Rallyt. 

Tätt intill pappan skall mamman sätta sig i soffan. Under en ullfilt tätt intill maken kommer mamman sitta och somna till. Det är en mycket värdefull stund tillsammans. En vardagsstund vi båda värdesätter. Vi två. Tillsammans. Det betyder allt.

God natt till er.

Etiketter: baka, barn, bröd, Dakar Rally, kvällste, ledighet, maken, mamman, nyfikenhet, pappan, plan, skola

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.