Veckan och fredagslugn

Den här veckan har dundrat på i en hastighet som mamman egentligen inte är vän med. 

På morgnarna och eftermiddagarna har vi kört extra skolrunda med extrabarnet som tillfälligt bor hos oss.

Döttrar har haft musiklektioner, skolor och läxor och mamman har arbetat. Just nu tar arbetet lite för mycket kraft känner mamman. Men snart kommer det att bli bättre tror jag när nya saker faller på plats. Så bestämmer jag att det måste bli i alla fall. 

Utomhus är det kallt och magiskt vackert. Snön knarrar under fötterna och den friska kyla som lagt sig till ro över vårt landskap biter i kinderna. Och så njuter mamman så av vinterhimlen som är alldeles hög och klar.

Nu äntligen har mamman kommit till ro vid köksbordet med levande ljus tända runt om, apelsinklyftor uppskurna på en tallrik framför mig, te i fin kopp bredvid och döttrar och extrabarn lekandes lite varstans i vårt hus. Snart är pappan hemma också efter att ha storhandlat efter arbetsdagens slut.

Fin fredag till er

Etiketter: arbete, döttrar, extrabarn, köra, kyla, läxor, levande ljus te, mamman, musiklektion, pappan, skola, vackert, vinter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.