Mer vinter

Hela dagen har vi åkt pulka och njutit av snön. 

Pappan har skottat gårdsplan och väg så att vi kommer fram. Döttrarna har lekt i timmar och nu när det mörknar kommer de in med kinder som är alldeles röda och bubbelpratar om allt roligt vi gjort i vårt vinterland.

Ute lyser gammaldags marschaller upp vid vår väg annars är det alldeles mörkt och mysigt. Jag är så innerligt glad och tacksam över att vi bor som vi gör. Långt från gatubelysning och annat som stör mammans sinne.

Mamman har satt pizzadeg på jäsning och lagat tomatsås samtidigt som jag bakar mammabröd. Det är trevliga lördagssysslor. Strax skall vi göra mer varm choklad när hela familjen kommit in från snölekar.

I köket och storstugan har vi tänt många levande ljus och granen glittrar fortfarande vackert på sin plats.

  
Fin lördag till er.

Etiketter: gammaldags, gårdsplan, kök, ljus, mamman, marschall, pulka, skotta, storstuga, varm choklad, vinter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.