Efter frukost kryper hela familjen och extrabarnet upp i soffan under filtar och avnjuter en härligt lång nyårskonsert från Wien. 

Det är en högtidsstund för mamman att lyssna till klassisk musik spelad av Wienerfilharmonikerna på nyårsdagen. Döttrarna tittar extra på de instrument som ligger dem varmast om hjärtat och så på baletten förstås. 

Mamman blir alldeles lycklig när Radetzky marschen spelas som avslutning på konserten, helt enligt traditionen. Det är magiskt när vi alla  i konsertsal och soffor runt om i världen sitter och klappar i takt till dirigentens anvisningar. Musik är viktigt för mamman. Oerhört viktigt. Det är på något sätt ett alldeles eget och djupt förenande språk.

Nu har det nya åter börjat på riktigt.

Fin fredag till er och allt gott.

Etiketter: dirigent, döttrar, extrabarn, filharmoniker, konsert, mamman, musik, nyårsdag, Radetzky, språk, Wien