Diplomati, brödbak och melodikryss

Idag har mamman stora diplomatidagen. Barnen har svårt att fungera tillsammans och nya konflikter dyker upp från ingenstans hela tiden.

Det blir många ’låt-oss-tala-om-hur-vi-skall-vara-tillsammans-och-mot-varandra-samtal’. Så många att mamman faktiskt blir trött av att höra sin egen röst. Ibland är det svårare än annars att ha ett barn som inte är ett vårat-barn boende i familjen emellanåt. Det är mycket som är självklart för oss som måste förklaras igen och igen och igen. Men för det mesta går det bra. 

Nu bakar mamman i alla fall bröd för att brödhyllan är tom efter alla helger. Det är roligt att baka. Idag blir det mammabröd och en sats med fantastisk bröd.

Och så har vi löst melodikryss och fått oss en extrakopp kaffe. Det var trevligt, gott och en bra början på helgen.

Fin lördag till er.

Etiketter: baka, bröd, extrabarn, förklara, helg, mamman, melodikryss, rost, självklart

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.