Tre döttrar är förkylda och trötta. Mamman pysslar om och sover på soffan under natten med en dotter som har det jobbigt med slem i halsen.

På dagarna ordnar vi här hemma. Någon dotter vilar i soffan, någon läser och en annan pusslar. Mamman kramar på trötta barn, bakar, tvättar, pysslar om och stickar lite. Det är lugnt och skönt att bara vara. Bara vara tillsammans.

Idag skall mamman hjälpa med läxor. Vi läser, skriver och räknar en liten stund och lägger oss sedan på kökssoffan under filtar och tittar ut på den regngrå himlen. 

Nu med nya skolförkylningar känns det som om hösten kommit till oss. Löven på träden börjar gulna och vi tänder många ljus inomhus. Vackert och mysigt det också.

Innan det blir kallt vill mamman plantera mera. Ytterligare ett äppleträd vill vi få plats med i fruktträdgården och kanske också ett sötkörsbär. Korallkornell är mamman nyfiken på också och så någon vresros och kanske lite fler avenboksplantor som vindskydd. 

Det finns fortfarande så mycket roligt att ägna sig åt i trädgården. Igår samlade mamman in frön från utblommade aklejor och rensade bort ärtplantorna som gjort sitt för i år. 

Nu är det dags att servera tre förkylda döttrar frukost.

Fin tisdag till er.

Etiketter: äppleträd, baka, dotter, döttrar, förkylningar, korallkornell, mamman, pyssla, Trädgård, tvätta, vresros