Så har då skolorna börjat igen. Vi vaknar av väckarklockor som ringer tidigt på morgonen och kör hit och dit och lämnar och hämtar.

På insidan av ett köksskåp hängs nya scheman, väskor packas med utflyktsmatsäckar, frukt och stora vattenflaskor. De två största döttrarna har med lås till egna skåp på stora skolan. Vi fyller i papper som skall lämnas in och funderar på vilka inneskor döttrarna behöver. Och så skall extrakläder och regnkläder plockas med och pennfack och gymnastikpåsar och gymnastikkläder. 

Och så arbetar mamman några dagar i veckan och åker också jag på utflykt och behöver komma ihåg matsäckar och annat. Det är tur att pappan är ledig så här i skolstart annars hade mamman blivit alldeles matt och förvirrad.

Och så plötsligt mitt i allt är vi lediga maken och jag två dagar tillsammans. Vi gör frukost tillsammans, kör barn till skolor och är plötsligt ensamma hemma utan några barn. Det är konstigt och alldeles underbart. Vi hinner tala färdigt med varandra utan att ordna och pyssla massa eller svara på frågor och åker på ärenden ihop. Det är mysigt.

Alldeles bara vi två är vi i flera timmar. Känslorna liksom svämmar över för mamman och tårar rinner nedför mammans kinder. Tårar av glädje och tacksamhet för oss två och vår kärlek som bara blir större och djupare för varje år. Vi två. Grunden till vår familj. Mamman hade nästan glömt hur bra vi har det när vi är tillsammans bara vi två. Och så hämtar vi barn i skolor och får krama våra fina döttrar. 

De här två dagarna kapslar mamman in i hjärtat och njuter av länge.

Fin fredag och trevlig helg till er.

Etiketter: barn, döttrar, kärlek, maken, mamman, pappan, tillsammans, två, vi