Högsommarvärmen är här och hela familjen vill bada. Men vi trivs inte så bra när stränderna är fulla med människor. Då säger vi som makens morfar sade när han gick med oss här på jorden ’här behövs inte jag’.

Mamman och största dottern, som idag är bandagerad för att hon igår stukade foten rejält, gav oss ut på badplatsfinnaruppdrag i vårt närområde. Efter att ha hittat en fin strand begav vi oss hem för att plocka ihop familjen och alla badkläder.

Mamman plockar och ordnar och när resten av familjen står klara för avfärd upptäcker jag att mina två baddräkter är sönder. Laga tänker mamman och tar fram symaskinen. Att det är svårt att sy i baddräktstyg uppräcker jag idag. Riktigt svårt och faktiskt omöjligt att få till bra. Mamman får slänga båda baddräkterna.

Pappan och döttrarna får köra i egen bil till badplatsen medan mamman ger sig av för att panikköpa baddräkt. Det visade sig inte vara lätt. Praktiska, enkla, vanliga baddräkter står inte att finna i vanliga klädaffärer. Mamman provar och förtvivlar. Det är push-up och vadderat och leopardmönstrat och paljetter och glipa ned till naveln. Det vill mamman inte ha. 

Nedslagen och ledsen sätter sig mamman i bilen. Då ringer pappan för att fråga hur det går. Mamman berättar kanske lite för dramatiskt och pappan skrattar men föreslår klokt en färd till simhallen där de säljer riktiga simbaddräkter. 

Mot simhallen kör så mamman, parkerar och vandrar in. Målmedvetet går jag rakt fram till disken och frågar om de säljer dambaddräkter. Den unga mannen nästan studsar till av den direkta frågan där han står och svarar att det gör dem. ’Bra’ säger mamman,’då tar jag en sådan’.

Två minuter senare sitter mamman i bilen med en nyinköpt, icke provad men alldeles fin och hel baddräkt bredvid mig på sätet. Prova får jag göra sedan vid badplatsen. Som tur är har familjen inte hunnit bada klart när mamman dyker upp på den lugna fina badplatsen. Baddräkten visar sig också passa mamman bra. 

Nu är vi badade, hemkomna och har ätit. Baddräkterna hänger på tork och döttrar leker utomhus. 

Det är en härligt somrig och avslappnad lördag trots panikinköp av baddräkt.

Fin lördag till er.

Etiketter: bada, baddräkt, bilen, döttrar, enkel, fin, hel, klädaffärer, mamman, paljetter, panikinköp, pappan, praktisk, push-up, simhall, sönder, vadderad