Köksträdgård, rosor och lekande döttrar

Ärtorna har tagit sig, morötterna växer äntligen och sommarkålen tar nästan över ena odlingslådan. 

Och så har en ros slagit ut vid hängmattepergolan. Alldeles blekrosa är den och ljuvlig. Som rosor man köper i blomsteraffären till en ljuvt romantisk bukett. Sådana rosor har vi planterat vid vår hängmattepergola och det känns varmt och underbart i hela kroppen. Våra rosor. Kanske kommer de till slut att bilda som ett tak över pergolan där vi ligger i våra hängmattor och pratar och läser i böcker. Kanske blir det så. Kanske inte. Vi får se. Tanken gör mig i alla fall glad och upprymd. Det är härligt och räcker långt. 

 

Och så har vi köpt oss en begagnad gungstol som vi lade ett fårskinn och en kudde i och så blev det en inomhusfavoritläsplats. Alltid sitter där någon med en bok eller serietidning i handen.

Och så fick vi idag fina presenter av en uppskattad släkting. Finfina saker som mamman kunnat leta efter länge på loppisar utan att finna. Praktiska ting att använda varje dag. Vackra ting. Ting han inte längre behövde och tyckte vi använde bättre. Så snällt och omtänksamt att mamman blir rörd.

Annars är här sommarlov med timslång lek, vila och läsning. Döttrarnas lek fyller huset med glädje och ljud dagarna i ända och vi har det underbart i vår sommarvärld. Det är verkligen mer än bra med ledighet och tillsammanstid. 

Fortsatt fin sommar till er. 

Etiketter: hängmatta, köksträdgård, mamman, morot, pergola, ros, sommarkål

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Ett svar till “Köksträdgård, rosor och lekande döttrar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.