En inte så bra början på dagen.

Argast var mamman. Jättearg. Hela förmiddagen blev bortbråkad. Döttrar trivdes inte alls ihop och det ena bråket avlöste det andra.

Mamman blev obeskrivligt trött och efter sjuttioelfte medlingsförsöket surnade jag till. Ordentligt. Trött, orkeslös och matt satte jag mig ned i soffan och blev sittande ganska länge.

Men efter ett tag kom mamman på att det är jag som är vuxen och måste ta ett ansvar för att ordna upp dagen. Så då gjorde jag det.

Vi packade in oss i bilen och for till en rolig lekplats där döttrarna och mamman alla kunde få ny energi. En härlig omstart på dagen. Så fick vi handlat mat på hemvägen och en kruskavel så att mamman kan försöka sig på att baka hårdbröd. Det skall bli roligt, spännande och lite svårt.

Nu lite trädgårdsfixande.

Fin fredag till er.

Etiketter: bråk, döttrar, handla, kruskavel, lekplats, mamman, vuxen

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

3 svar till “En inte så bra början på dagen.”

 1. Tack så mycket fina du för att du även delar med dig av de jobbiga stunderna i livet. Jag känner mest igen mig i dem tyvärr….Ibland blir jag nästan lite avundsjuk när du skriver om hur fint ni har det tillsammans i din familj…för jag önskar så innerligt att vi kunde ha det så i vår familj med. Men ibland blir inte livet som man vill eller önskar…då får man försöka göra det bästa man kan med det som är, med det man har, vilket dock kan vara så svårt ibland.
  Härligt att ni fick en bra omstart på dagen!
  Kram till dig!
  Ulrika

  1. Hej Ulrika
   Tack för dina ord.

   Så klart har också vi många fler jobbiga stunder än det jag skriver om. Jag försöker välja att se det fina och positiva i det mesta som ett genomgående förhållningssätt i livet. Tänker att jag själv blir en gladare person på det sättet.

   Men visst är det så att det ibland är tungt, jobbigt, bråkigt, tungrott, ensamt och ledsamt. Sådant är det. Tror att vi alla har det så. Men så tänker jag att om jag försöker se något litet som lyfter mig i mina tunga stunder, kanske en teckning eller en barnkram eller ett leende eller bara en knopp som skall slå ut så vänder mitt humör och jag ser plötsligt allt det där som är bra, fint och fantastiskt. Det är långt ifrån lätt men väl värt ett försök eller kanske väldigt många försök.

   Tror också att det är viktigt att vi visar alla sidor av livet för att stödja varandra. Jag försöker att vara sann och ärlig och en god medmänniska. Det gör mig glad att du finner stöd i det jag skriver. Mycket glad. Men jämför dig inte. Var du. Det finns det ingen annan som gör bättre än just du. Då blir du sann och ärlig på riktigt. Och, du duger utmärkt som den du är.

   Önskar dig och dina en fin helg.

 2. Tack för dina ord! Ja, det är viktigt att se och vara tacksam för de små tingen i livet, det kan verkligen göra stor skillnad, även mitt i mycket svåra tider.
  Varma hälsningar Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.