Skolavslutning, finklänningar, lockade hår, tårta och sommarsånger.

Idag är det skolavslutning. Hela familjen vaknade tidigt, tårtor lades ihop och dekorerades, kaffe bryggdes, saftflaskor fylldes, hår lockades, finkläder och finskor togs på, picknickfiltar lades in i bilen och frukost åts i en flygande fläng.

Sedan bar det iväg till skolorna två. Mamman och största dottern for till stora skolan och pappan och fyra döttrar till lilla skolan. Mamman var med största dottern på hennes avslutning. Nästan ensam som medföljande förälder stod mamman där för dagen också jag finklädd i bygdedräkt. 

Det var härligt att få vara med. Atmosfären var glad, uppsluppen och trevlig. Fina ungdomar uppträdde med fin sång och vackert spel. Mamman är så glad över att ha fått vara med. Få krama på stordottern efter att hon spelat flöjt så fint där på scenen. Efter färdigsjungen ’Den blomstertid’ kramade mamman dottern och for till resten av familjen på lilla skolan för nästa avslutning som redan börjat. Stordottern lämnades på stora skolan för samvaro och fika med sin klass.

  
Mamman hann nästan se hela programmet på lilla skolan och njöt av sång, dans, solsken, sommarlovsglada barn och tårtkalas. Det är härligt med sommar och avslutningar och härligt att nu få njuta ledighet med många väckarklocksbefriade morgnar. Fantastiskt underbart att bara få vara här tillsammans i vår lilla egna värld. En vacker, lugn, kärleksfull och stillsam värld.

Nu är det sommar och mamman nynnar på fina sommarsånger medan jag plockar och pysslar här hemma.

’Den blomstertid nu kommer…’

Fin onsdag till er.

Etiketter: döttrar, flöjt, lockat hår, mamman, pappan, scen, skola, skolavslutning, tårta

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.