På kökstrappan

  
Mamman sitter alldeles för länge på kökstrappan och njuter av sommarsol, blå himmel, blommor och vår plats på jorden.

Nu är det sommarlov och ledighet länge. Vi sover tills vi vaknar och låter dagen ta den form den vill. Vi äter frukost länge och talar blommor till dammen som pappan skapat i trädgården. Vi bläddrar i trädgårdsböcker och struntar i alla måsten. Vi är lediga och har det bra.

Kanske skall utemöblerna slipas och få sig ett lager linoljefärg istället för den lack som nästan flagnat under åren möblerna stått utomhus. Kanske skall sängar bäddas, kanske skall någon blomma få byta växtplats i trädgården och kanske behöver mamman handla lite mat. Bröd behöver i alla fall bakas för nu är hyllorna tomma i frysen. Men  än så länge sitter mamman på kökstrappan och njuter av sol och trädgård. Det är underbart.

Fin fredag till er.

Etiketter: baka, blommor, bröd, damm, dammväxter, frukosr, handla, ledig, linoljefärg, mamman, slipa, sommar, sommarlov, Trädgård, trädgårf, utemöbler, växter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.