Blommor, buskar, träd och trädgård och en själ som mår bra.

Vi planterar och formar vår trädgård. Vår egen lilla värld. En värld vi trivs i. En värld där vi mår bra och har det bra.

Det är märkligt hur viktig den är den här egna biten verklighet. Vår värld. Vår plats på jorden. Mamman behöver vandra runt bland grönska, gräva i jorden och pyssla med trädgård för att må riktigt bra. Här får min själ ro och jag hamnar i takt med mig själv. 

  
På nationaldagen köper vi för födelsedagspresentkort ett träd och en buske som kommer att pryda och förgylla vår värld länge. 

  
Att detta är vår lilla värld har blivit allt viktigare i takt med att vi upplever omvärlden hård och kall. I hårda och kalla världar mår mamman inte lika bra som jag gör här hemma.

Här lever vi med våra hjärtan. Här försöker vi att skruva ned samhällstempot så att det blir som vi vill ha det. Inte alltid lätt men viktigt att försöka.

Mamman har blivit känsligare mot hårdheten, råheten och stressen. Mår dåligt av lysrörskorridorer, gråväggar och plast. Av stress och press. Av hets och märkligheter i verkligheten.

Jag vill tala med blommor, gräva i jord, vara nära barn som leker i timmar, krama om och tala med. Vara närvarande och nära. Vill baka och laga mat. Sitta med en kopp kaffe eller te på kökstrappan. Se ut över kohage och blommande ängar och bara vara. Utan väckarklockor. Utan tider att passa. Med blommor, buskar och träd i min närhet. Så mår mamman bäst.

God natt till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.