Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Klokord

Mamman läser i sin klokbok. En klok tanke för varje dag. Det är ett enkelt och genomförbart sätt att meditera en stund varje dag. Att tänka en tanke lite extra gör att sinnet skärps och själen lär nya viktiga saker.

Idag läser mamman ord som får mig att fundera över min egen övertygelse. Mycket bra och nödvändigt. Tankarna tar sig långsamt fram i huvudet samtidigt som jag dammsuger vårt hem och lyssnar till döttrars lek. 

Tanken för dagen lyder: ’Att växa i tro och leva i samklang med min inre övertygelse innebär inte att jag undslipper yttre svårigheter och automatiskt blir av med mina inre svagheter. Men det räddar mig från meningslösheten och hjälper mig att våga se att motgång och svaghet inte är slutet, utan bara början på någonting nytt.’

På något sätt var dessa ord väldigt viktiga för mamman att läsa. Inte för att livet känns svårt men för att det är så mycket som vill uppmärksamhet, tid och engagemang. Så mycket och många som vill ha en del. Då är det viktigt att sitta ned för att fundera över just min inre övertygelse. För att renodla och komma ihåg den rätta riktningen och viljan i mitt hjärta.

Det är så lätt att tappa bort sig i allting. Alldeles för lätt att dämpa hjärtats röst och att sluta lyssna pga allt som måste, behöver och borde.

Mamman känner i alla fall att det är så. Mamman har nog vandrat på utan att riktigt stanna upp. Glömt att se och tänka fullt ut. Låtit annat ta plats och tid. Fyllt almanackan utan tanke på djupet. 

Barns lek till självvald musik i högtalarna, dammsugarens trygga surrande och de kloka orden ’min inre övertygelse’ fyller mammans huvud och tankar. Ett trevligt sätt att spendera en lördag.

Fortsatt fin dag till er.

Etiketter: barn, bok, fundera, hjärta, just idag 365 tankar för sinnesro, klok, mamman, Olle Carlsson, övertygelse

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.