Pappan är med största dottern på heldags flöjtkurs. Ganska så långt åkte de och tidigt på morgonen. 

Idag blir inget melodikryss för mamman och pappan. Men det uppvägs mer än väl av att dottern får spela med en stor grupp flöjtister. Speldagen idag är dessutom ledd av en av Sveriges duktigaste konsertflöjtister. Det tycker dottern är riktigt roligt och spännande.

Mamman och fyra döttrar tar det lugnt här hemma. I hallen låter det av massvis med studsbollar. Döttrarna studsar bollarna och leker och leker. Tänk att studsbollar kan vara så otroligt roligt. Bollarna har vi fått av mammans fina kusin. De har en gång studsats av hennes barn som nu är stora. Extra roligt att våra barn nu studsar samma bollar. Släktstuds, liksom. 

Strax skall mamman ordna och pyssla. Sängar skall bäddas, tvätt skall tvättas, disk skall diskas, golv skall dammsugas och frön skall planteras. 

Mamman har ägnat en stund på morgonen åt pianospel. En menuett har övats på. Det är inte lätt att få fingrarna att röra sig fort som det behövs men det är väldigt roligt med musik. Att kunna spela piano om än lite och stundtals knaggligt gör mamman alldeles glad, lugn och harmonisk inuti.

Fin lördag till er.

Etiketter: flöjt, konsertflöjtist, kurs, mamman, musik, pappan, piano, spela