Stora gula bilen

Det är spännande det här med eget hus och eget avlopp med tillhörande tunna. Då kommer stora bilen och tömmer. Oproportionerligt roligt tyckte mamman att det var när den stora bilen kom nedbackandes på vår väg för att tömma vår tank.

Döttrarna tyckte också att det var spännande. Kanske är det så roligt för att det blir än tydligare att detta är vår plats på jorden som vi sköter själva med beställning av tömning och allt. Vår alldeles egen plats som vi sköter om så som vi finner bäst.

Rådjuren har hittat hit också. Blommor ligger slängda och halvt uppätna. Mamman och pappan får tänka nytt kring blomstervalet. Inga fler penséer kommer att planteras i våra stora krukor. Det får bli mycket grönt med vackra blad istället och fler påskliljor och kanske en och annan tagetes.

Idag är hela familjen ledig. Det är härligt. Tillsammansledigt. Den fina kusinen for hem igår efter att vi haft några härliga dagar ihop. Lite senare idag skall extrabarnet hämtas för helgvistelse hos oss.

Nu skall mamman pyssla och ordna för en ny dag.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.