Lekande barnaskara

Mamman lagar mellanmål, plåstrar om när döttrar trillar från cyklar, tvättar kåda ur hår, diskar och tvättar, pratar med och kramar på barn.

Mamman har det helt enkelt toppen och njuter så av hur livet ser ut precis just nu.

Ute leker barnen. Två grannpojkar kom hit för att leka pantgömme. Det tyckte nästan hela flickskaran var roligt. Så nu smygs det, letas och springs och skrattas det runt vårt hus. Barnen är barn och leker tillsammans i blandade åldrar. Jätteroligt har de. Bara om det blir törstigt, hungrigt eller kissnödigt avbryts leken. 

De leker allihop och har det bra och vet att mamman finns alldeles i närheten om jag behövs. Det är trygghet och frihet samtidigt på något sätt.

Fortsatt fin onsdag till er.

Etiketter: barn, barnaskara, döttrar, grannpojke, lek, mamman, pantgömme, tillsammans, ute

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Lekande barnaskara”

 1. Låter härligt! Det är så underbart att ha sina lekande barn i närheten och höra och se dem ha roligt tillsammans bara syskonskaran eller tillsammans med några vänner. Som du uttrycker det är det frihet och trygghet på samma gång. Det är fint! Ni får ha en fortsatt fin onsdag!

 2. Fantastiskt! Låter som en sådan där perfekt sommarlovsdag man minns sedan man var liten.

  Är du hemma på heltid nu? Hoppas att ni har hittat en lösning som passar för er och som får hela familjen att må bra.

  Kramar

  1. Hej Fru S
   Ja, det är helt fantastiskt att vara med barnen och se de må bra. Att vara tillsammans är underbart.

   Nej, hemma på heltid är jag inte ännu. Arbetar just nu fram en justering för att skapa mer tid tillsammans. Mer tid hemma med barnen.

   Vi tar ett litet steg i taget för att kunna må bra under lång tid. Tillsammans är det bästa sättet att vara. För oss det enda sättet att må riktigt bra.

   Önskar dig en riktigt fin fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.