En härligt långsam dag

Idag har varit en härligt långsam dag. Med influensan fortfarande glatt vandrandes runt här i familjen kan vi inte göra annat än att vila. Det är skönt.

Två döttrar sover på madrasser på golvet och mamman sover intill på en egen madrass. Mamman vill ha koll på hostande barn på natten och med den här slemmiga influensan behöver vi också vara nära toaletten. En av de sjuka döttrarna får ibland falsk-krupp-anfall så henne måste mamman vakta lite.

På sina madrasser har döttrarna legat hela dagen. Febern har gått ned något men värk i kropp och huvud är kvar och hostan förfärlig och tröttheten stor.

Mamman har suttit nära döttrarna hela dagen. Lite dragspel fick jag övat och spelat piano gjorde jag ganska länge. De sjuka döttrarna tyckte det var mysigt med mamma som spelade.

Dragspelet som är ett arv från pappans släkt spelas inte på så ofta men idag spelade mamman temat ur ’Gudfadern’ av Nino Rota och ’Londonderry Air’. Båda melodierna lät bra på dragspelet trots att mamman inte spelar särskilt bra.

Dragspel är roligt men ett väldigt tungt instrument. Axlar och armar värker men min glädje över att ha spelat tar bort det onda.

Och så har vi läst många sagor liggandes tätt intill. Det var gott.

Nu sover alla döttrar. Mamman och pappan skall dricka sitt kvällste till levande ljus och somna till lite i soffan.

God natt till er.

Etiketter: döttrar, dragspel, influensa, mamman, pappan, piano, spela, vila

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.