’Nu är jag trött på att vara trött’, tänkte mamman och började baka bröd.

Ett lite grövre bröd blir det idag. Frallor, faktiskt, bakade på lantbrödsmjöl, vetemjöl, valnötter, hasselnötter, kruskakli, honung, lite jäst, salt och vatten.

Så tänkte jag baka idag. Receptet tog jag ur huvudet utifrån vad som fanns hemma och lite ifrån hur jag brukar göra.

Till cirka 35 små bröd använder jag:

1liter lantbrödsmjöl
4 dl vetemjöl
1 dl hackade valnötter
1 dl hackade hasselnötter
1 dl kruskakli
2 tsk honung
1 tsk salt
25 g jäst
7 dl kallt vatten

Häll allt utom saltet i hushållsassistenten och låt maskinen arbeta degen i 12 minuter. Häll sedan i saltet och låt arbeta ytterligare 10 minuter.

Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 2 timmar.

Ta upp degen och dela den i två delar. Dela sedan de två halvorna i 17 bitar var.

Rulla runda bröd, platta till och nagga med en gaffel när de ligger på en bakpappersklädd plåt.

Sätt igång ugnen på 200 grader. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk i ca 45 minuter.

Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk.

Det hoppas jag blir goda frallor att njuta till sportlovsfrukost.

Fin söndag till er.

Etiketter: bröd, frallor, grövre, hasselnötter, honung, kruskakli, lantbrödsmjöl, mamman, sportlov, valnötter