Sovmorgon, melodikryss, familje-långfrukost och tid för tanke. Så har denna lördag hitintills sett ut för mamman.

Tanken börjar också bli aningens klarare. Med den kloke maken har mamman diskuterat skolan, pedagoger, bemötande och mycket annat. Med hjälp av en moster som är en mycket klok och nu pensionerad lärare kan mamman tänka bättre och mer rätt. Kanske ta mig förbi det där som känns så fel och konstigt.

Den kloka mostern är inte mammans moster men det känns som om hon vore det. Egentligen är hon makens moster. Men vi tänker lika, hon och jag, och våra tankar om barn och bemötande av barn i skolan är de samma. Vårt tankeutbyte om stort och smått i livet är mamman oerhört tacksam för. Så lite min är hon allt, den kloka mostern.

Mamman är också mycket glad och tacksam för era tankar. Ni som tar er tid att kommentera för att delge mig era tankar och erfarenheter hjälper till att utveckla eller bekräfta mina egna tankar och idéer.

Oavsett hur vi bestämmer om väg att gå känns det i alla fall just nu som om mamman kommer att resa sig. Resa sig och bli starkare och klokare. Stå fast vid det som är jag i stillsam och aldrig sviktande protest mot det arga i skolans värld. Ilskna, trötta och icke förstående pedagoger får mamman helt enkelt se förbi. Och när de stör mammans verklighet markera på ett vänligt men tydligt sätt hur det inte fungerar i mammans klassrum och kanske rentav be de att gå därifrån. Vänligt men tydligt. Så tänker mamman.

Och så har jag funnit ett läromedel som passar bra med min person och med ett sätt att lära som jag tror på. Det har mamman beslutat att använda. Jag kastar ut det jag anser inte fungerar och tar in nytt för att börja om. Så får det bli.

Kanske kan jag citera både en schlagertext och ett litet stycke ur en favoritpoets dikt för att beskriva känslan för dagen, ’jag reser mig igen’ och ’out of the ash I rise with my red hair’. Ja så känns det nu när jag får vara hela dagen med de jag älskar allra mest i världen, min familj. De ger mig kraft och är mitt allt.

För det är jag också innerligt tacksam.

Fin lördag till er.

Etiketter: klok, lärare, läromedel, mamman, melodikryss, moster, tankar