Idag åkte så julen ut. Det har varit fint och stämningsfullt med alla ljus, gran och julpynt men nu var det dags att plocka ned och städa undan.

Vi fortsätter förstås att tända ljus men i vanliga ljusstakar som står framme året runt. Vi ljusmyser i januarimörkret och njuter av vinter och annalkande vår. Tillsammans njuter vi av vårt hem nu i mer vår än vinterskrud.

Nu börjar mamman fundera över hur det kommer att se ut om och när alla höstplanterade vårlökar tittar upp runtom på vår tomt. Undrar om de får stå kvar eller blir uppätna och vilka färger det var vi valde. Många olika sorter kommer jag ihåg att vi stack ned i marken på många olika ställen.

Och kanske kommer det i sommar och höst något litet äpple på någon av våra äppleträd. Undrar hur de två små körsbärsträden kommer att se ut när de blommar och undrar hur knopparna och bladen på vårt vårdträd kommer att se ut. Rhododendronbusken kommer vi kanske också att få se i blom om inte rådjuren festat på knopparna i vinter förstås. Och fläderbuskarna kanske kommer att växa till sig så att mamman kan göra saft.

Ett skyddande nät måste vi köpa till vinbärs och hallonbuskarna så att fåglarna inte äter upp skörden i år. Och så vill mamman plantera körsbärsträd med frukt vi kan äta och kanske ett eller två päronträd och kanske något plommonträd.

Många spännande funderingar nu när tomtar, pynt, stjärnor, gran och adventsljusstakar läggs i lådor för att sova till senare i år.

IMG_0793.JPG
Fin söndag till er.

Etiketter: blommor, gran, jul, ljus, mamman, plantering, städa, tomt, träd, vår