Kloka ord och en bra dag

Det finns så mycket klokt som sagts och skrivits. Mamman stannar vid några av alla dessa klokheter idag.

Klokheter skrivna av Nobelpristilldelade Tomas Tranströmer.
’En ängel utan ansikte omfamnade mig och viskade genom hela kroppen: Skäms inte för att du är människa, var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.’

Du blir aldrig färdig, och det är som det skall. Mamman tänker att det går bra att förändras och upptäcka nya sidor av sig själv. Gå på nya själsliga stigar och möta sig själv på olika sätt och hela tiden utvecklas. Det känns bra och fint. Jag kan få ändra mig, tänka nytt och annat för att jag inte är färdig, och det är som det skall.

Idag har mamman haft en mycket bra dag. En dag med mysfika och trevligt prat. Det är mamman tacksam för idag.

IMG_0568.JPG
Fin måndag till er.

Etiketter: du blir aldrig färdig och det är som det skall, fika, mamman, tacksamhet, Tomas Tranströmer

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

3 svar till “Kloka ord och en bra dag”

 1. Hej!

  Undrar hur det är med dig och hur det känns på jobbet? Tror du att det blir bra för dig, att du kan landa i att jobba eller behöver du hitta en annan lösning? Har tänkt på dig, på det du skrev innan. Gjorde nästa lite ont att läsa att det kändes så tungt.

  Stora styrkekramar/Erika

  1. Hej Erika
   Tack för din omtanke. Jag kämpar med blandat resultat. Mest känns det som att jag inte gör någonting riktigt bra. Räcker inte riktigt till. Men jag kämpar för att se om det vänder.
   Hur går det för dig med slöjden?
   Önskar dig en fin dag.

 2. Hoppas det blir bra ändå. Hur stor procent har du? Jo, det går bra för mig men hinner knappt andas något annat än skolvärld, drömmer om det tänker på det både hemma och i skolan, pust. Blir nog bra bara det får lägga sig lite, allt det nya. Det är många fina människor, känner att det är gott att kunna pusta ut och dricka en kopp kaffe mellan varven. Det är mycket nytt och ibland känns det alldeles övermäktigt mycket nytt. Jag hoppas att eleverna kommer tycka och känna att det blir bra. Hur gör du förresten för att få dina elever att lyssna på dig? Jag är emot att tjata och höja rösten för mycket. Tänker att det måste finnas bättre sätt, det vet jag ju från förskolevärlden. Minns själv hur hemskt det var med lärare som var barska och skällde på oss. Men också svårt när en klass vi en lektion håller igång alldeles för mycket… Jaja, några tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.