Blixtar och dunder

Himlen är i uppror ikväll. Det blixtrar överallt och döttrarna vill inte sova, vågar inte och känner sig oroliga. Då sjunger mamman sånger och kramar och vyssjar.Blixt

Sakta, sakta och lagom stilla sjunger mamman medan himlen utanför rullgardinerna färgas sprakande vit, ’…giv att dina dagar skall bli till andras glädje, giv att alla möter dig med kärlek mild och god..’ och ’nu i ro slumra in i bädden så fin. Som en blomma på en äng i en gungande säng. Och Guds änglar de små breda vingarna ut och kring barnet de stå tills dess natten är slut.’

Mamman sjunger om och om igen och klappar och kramar om och till slut somnar döttrarna i ro utan rädsla och andas stilla.

Ibland är det gott med oväder. Nu är det dags för kvällste, sedan sova.

God natt till er.

Etiketter: blixt, döttrar, himmel, mamman, sjunga, sova

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.