Åsk och blixtväder

Blixt Åsk och blixtväder sent på kvällen stökar till sovningen för döttrarna. De kunde helt enkelt inte sova när himlen stundtals blev kritvit och åskan mullrade.BlixtBlixt och dunder

Länge höll det på åsk och blixtrandet och mamman klappade lugnande och kramade och flera döttrar somnade i mammans säng. Då fick inte mamman plats att sova när kvällsteet väl var drucket. Att flytta på sovande barn ville inte mamman göra då de äntligen somnat stilla och vilade i lugn och ro.

Mamman och pappan lade sig helt enkelt på madrass i vardagsrummet. Där går också bra att sova förutom att det blir väldigt ljust tidigt på morgonen. Väldigt tidigt, faktiskt. Men mamman somnade om liggandes tätt intill pappan. Mysigt.

Så trippar små fötter fram över golvet på morgonen och döttrar tycker det är tokigt att mamman och pappan ligger där på golvet. På madrassen blir vi en familjehög med ben och armar ihoptrasslade. Och så leker sedan döttrarna alldeles bredvid madrassen när de tröttnat på sänghögsmys och mamman ligger kvar en stund. Ligger kvar och njuter av ljud från lekande barn.

Fin måndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Åsk och blixtväder”

  1. Vad fint du skriver! Känner igen mycket känslor från min egen vardag med en 12, en10, en 6-åring o en bebis 🙂

    1. Hej Malin med 4
      Tack för dina fina ord.
      Vilken härlig skara du verkar ha. Barn är verkligen underbara.
      Önskar dig och dina en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.