Måndagmorgon

Vakna tidigt. Plocka fram alla vinterkläder som hängt på tork, tvättats och eller torktumlats. Rätt vantar och mössa till rätt barn och så gymnastikpåsar och medskickad frukt, och så en smörgåslåda, och en lapp om ickedeltagande på dagens gymnastiklektion.

Allt med. Hoppas jag. Och så avvinkning vid skolbussen. Rutinerna är åter på plats efter en vecka med sjuka skolbarn.

Dags att ta hand om de små som myser i soffan under varma, härliga filtar. Gröt till den minsta och sedan frukost.

Så ser den här måndagmorgonen ut. Trots trötthet och mycket plock är det här riktigt härligt. Att vandra runt, se till, plocka ihop och skicka iväg till dagens äventyr.

Tror att dagen skall ägnas åt matlagning och syprojekt. Idag blir det långkok och kanske ett draperi till tvättsorteringen.

Önskar er alla en fin måndag.

Etiketter: äventyr, filtar, frukost, frukt, gröt, gymnastikpåsar, lektion, mössa, skolbarn, skolbuss, smörgåslåda, soffan, torktumlas, trötthet, tvättas, vantar, vinterkläder

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.