Lax och potatis

En av familjens favoriträtter är lax och potatis. Det är en rätt som verkligen är lättlagad och alltid blir god.

En laxfilé läggs i en smord form och kryddas rikligt med citronpeppar och några klickar smör. Formen sätts mitt i ugnen på 220 grader. När detta är gjort skalas potatis och sätts på spisen för att kokas. När potatisen är kokt (20 minuter) är också laxen klar. Tillagningstiden för maträtten brukar vara ca 45 minuter allt som allt.

Vi brukar servera med en klick cremé fraiche som också får lite citronpeppar på sig. Det är också gott med lite sallad och tomat till.

Detta är vad vi kallar snabbmat, gott!

Etiketter: citronpeppar, favoriträtt, koka, lättlagad, lax, laxfilé, potatis, ugn

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Lax och potatis”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.