Simhallsbesök

Igår hämtade de mindre döttrarna och jag de stora flickorna i skolan och begav oss sedan direkt till simhallen. Mellanmål till de stora hade jag med mig i bilen.

Det är så härligt att få ge sig iväg med flickorna och simma en liten stund. Vi har köpt årskort på vårt lokala simhus och det försöker jag se till att vi använder oss av ganska flitigt. Vi bor nära en stor å och därför känns det viktigt att barnen får ett bra förhållande till vatten och någorlunda god simkunnighet.

Igår var det som vanligt många som tittade på oss när vi äntrade simhallen. Det kanske ser arbetsamt ut att ta sig an projektet att simma tillsammans med fem barn. Jag själv tänker inte så mycket på det eftersom det är mitt normalläge. Men det får medges att det blir många simpuffar att blåsa upp och många hår att tvätta efteråt.

Glädjen under tiden vi simmar, åker vattenrutschkana och vattenbusar väger ändå upp allt arbete. Det är fantastiskt att se utvecklingen i barnens förhållande till vatten. När vår största började simskolan vid sex års ålder var hon rädd för vatten. Hon ville inte doppa huvudet och behövde övertalas under lång tid att det inte var farligt att släppa kanten. Ibland fick vi ge upp och gå därifrån. Men nu hoppar hon framlänges och baklänges från kanten. Hon simmar under vattnet, står på händer slår kullerbyttor och dyker med stor glädje. Simskola som form har inte fungerat för våra andra döttrar men de får sin simvana genom att vi ser till att gå dit allihop tillsammans istället. Den minsta lilla slänger sig glatt ut i det varma vattnet och ropar samtidigt ”fönt mamma, titta mig”.

De är alltid så glada när vi simmar och gårdagen var inget undantag. Då hände det som så ofta händer. Plötsligt var det sex stycken barn som guppade runt mig i poolen. Ett till barn hade anslutit sig till vår lilla ’grupp’. Hon såg så lycklig ut den lilla blonda som guppade bredvid vår minsta och hon skrattade högt när de andra döttrarna busade med henne. Våra barn verkar fungera som gladgemenskapsmagneter på andra barn. De bara sugs in i gemenskapen och verkar trivas bra. Ända tills en lite förlägen mamma eller pappa ursäktande hämtar tillbaka sitt barn.

Vilken härlig styrka de har, denna lilla grupp med flickor. Som jag önskar att den gemenskapen skall bestå.

Etiketter: bada, gemenskap, simhall, simhus, simma, simpuffar, simskola, systrar, vatten, vattenbusar, vattenrutshkana

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Simhallsbesök”

 1. Skönt att simma lite, har själv alltid gillat vatten, fick dessutom chans att öva en hel del klädsim då jag gick i en simgrupp för några år sen, det var en upplevelse, rekommenderas!

  1. Klädsim verkar spännande. Största dottern har provat det två gånger i simskolan. Har aldrig gjort det själv, känner att jag måste hitta ett tillfälle att prova. Tack för tipset!

   1. Har du lust att prova klädsim?

    Då vet du vad som gäller, ta kidsen till simhallen,
    fråga i kassan om ni får prova simma klädsim.

    Men kom ihåg att ta kameran med er.
    Vi vill gärna se er i det blöta…..

    En annan kul tanke jag haft, tänk om man skulle starta en
    Klädsimmarklubb, fanns en i Göteborg,man träffas och klädbadar tillsammans en kväll i veckan, vore kanske nått?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.