Skolbemötande

Ibland när jag ringt för att sjukanmäla barn i skolan har jag fått ett kort och lite otrevligt svar tillbaks av pedagogen på andra sidan luren. Det känns inte jättetrevligt och ger mig en känsla av skuld för att mitt barn är sjukt.

Men så idag när jag ringde för att sjukanmäla vårt yngsta skolbarn svarar en trevlig, mjuk röst och säger ”Ja, då kommer hon nog inte imorgon heller. Jag skriver sjuk här så får du hälsa henne krya på sig och att vi kommer att sakna henne.”

Samtalet avslutades och jag stod kvar i köket med ett leende på läpparna. Så här borde det vara jämt. Omtanke och positiv bemötande. Tänk vilken skillnad det gör!

Vacker höstanemon skapar också glädje!

Etiketter: bemötande, omtanke, pedagog, sjuk, skola, skolbarn, trevlig

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Skolbemötande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.