Lyckovardag

Blir ibland överrumplad av hur mycket jag uppskattar de små sakerna som sker i vardagen. Tror minsann att det kallas för mindfulness.

Eftersom det har blivit så att jag syr en del har några av mina sömnadsverktyg blivit lite slitna. Knappnålarna som jag köpte för cirka fjorton år sedan har förstörts lite här och där. Några är böjda, några har smält uppe på plasthuvudet när jag råkat stryka på dem med ångstrykjärnet och några har tappat sitt plasthuvud helt och hållet. Men de har ändå fungerat bra att använda så därför har de fått slå följe med mig på sömnadsäventyren vi gett oss ut på. Bra verktyg har de varit mina helt ordinära knappnålar med plasthuvuden i massa olika färger.

När mannen och två av döttrarna var ute på ärenden och bl a skulle köpa stretchvelourtyg till ett pågående sömnadsprojekt kom han på att mina knappnålar sett lite slitna ut. Då letar han efter nya. Inte vanliga enkla utan tar sig istället tid att tillsammans med döttrarna leta efter färger som han vet att jag tycker mycket om. Fin-nålar!

Tårar av lycka trillar nu ner på tyget varje gång jag nålar. Tårarna trillar för att jag känner sådan tacksamhet över att dela livet med honom och för att det finns så mycket kärlek i de små sakerna vi gör för varandra varje dag.

Mannen köpte mig fina knappnålar som han visste skulle ge mig stor glädje varje gång jag syr. Det är för mig stor lycka!

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

6 svar på ”Lyckovardag”

    1. Ja, vardagen är den tid som är våra liv. Viktigt att göra den betydelsefull, tycker vi. Jag är så tacksam över det som jag får lov att kalla mitt.
      Bild på sömnadsprojektet kommer snart! Hoppas att din dag blir bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.