Städfredag

Idag går dagen i städandets tecken. Eftersom inom och utomhusvärlden på sommaren blir ett enda stort rum vandras det mycket både in och ut med antingen skor på eller så trampas det runt med sandjordiga små fötter. Har märkt att skurvattnet får en märklig gråbrun nyans när städningen sker med för stora mellanrum så därför ser jag till att försöka städa ordentligt i alla fall en gång i veckan. Då måste ju förstås alla sängkläder tvättas också och fönstren ser alltid så lortiga ut när allt annat blir rent och fint. Fast det tror jag att jag sparar som syssla till mannen.

De tre mindre barnen leker under tiden fint med varandra och de två stora har gett sig iväg till kamrater och egna äventyr några timmar. Nu skall jag ta mig an övervåningarna, först dammsuga och sedan moppa golven i alla rum. Ser fram emot att njuta av den underbart fräscha såpadoften som dröjer sig kvar i huset efter idogt städande. Slut på pausen för min del, dags att fortsätta med dagens arbete!

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.