Morgonpyssel

Vid köksbordet sitter fyra små barn och pysslar när jag kommer ner. De målar, klipper ut figurer och leker samtidigt. Det är så härligt att de är så kreativa.

Den största dottern sitter i soffan och skriver dagbok och kommer sedan mycket stolt för att visa mig vad hon skrivit. Där i boken står en text, en hel sida lång och hennes sidolånga fundering har flyt, humor och ett inbjudande språk. Stavningen kanske inte är helt rätt men vad gör det när entusiasmen för att skriva så tydligt lyser igenom. Jag förstår ju och det är gott nog tycker jag och känner att jag vill läsa mer. Hon lovar mycket allvarsamt att ”Ja mamma, imorgon skall du få läsa mer. Jag måste bara känna in först vad jag skall skriva”. En sann konstnär alltså. Underbart.

Nu är det hög tid att fixa fram frukost. Lite trött i huvudet efter en natt med tryckande väder. Men kaffe råder bot på det mesta, så minst en kopp får det bli.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.