God Jul

Koka kola, baka julbröd, fräsa kål och städa lite. Plocka, ordna, mysa och slå in paket. Nu känns det jul.

Alla fyra ljus i adventsljusstaken är tända, stjärnorna lyser upp i fönstren, granen står så fin i storstugan och den egengjorda glöggen väntar i kylen. Glögg gjord på äppelmust som vi alla kan njuta av.

Idag skall mamman baka mer julbröd enligt Anna Bergenströms recept ”Julbröd från förr”. Det är ett riktigt gott bröd som passar bra till julskinka. Och så skall grönkålsfräs göras iordning. Mamman prövar ett nytt recept. Det är roligt. Och så skall köttbullar med kryddpeppar göras iordning. Rödkålsröran är klar och står i lådor i kylen. Och sillen har lagts in för någon dag sedan.

Julen blir ju lite begränsad också i år vaccinationer till trots men det blir bra ändå. Vi får njuta av samvaron och lugnet och det är underbart härligt i sig. Det här att bara vara. Stort.

Önskar er alla en riktigt god jul och fin torsdag.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.