Recept och historiens gång.

Mamman försöker tänka till. Tänka långt och på fortlevandet av kunskaper och familjehistoria så nu skrivs recept som bor i mitt huvud ned på papper. Så att döttrar i en framtid kan plocka fram och utgå från t ex ’mammabrödet’ när och om de vill baka och efterhand skapa sina egna recept.

Mamman vet inte om min mormor tänkte så men hennes receptböcker är en skatt som vi är tacksamma för. Så vill mamman också låta historien fortsätta med hantverksrecept från en hand och ett hjärta vidare i tiden.

Det riktigt stora bor i det lilla. Ett nedtecknat recept, en liten anmärkning i sidan av pappret med en älskad mormors eller mammas handstil, en pil hit eller dit med kloka små ändringar som bara kommer av erfarenhet och livsvisdom. Tummade sidor och kanske någon fläck från allt matlagande och bakande. Sådant är för mamman innerligt värdefullt.

Mamman har ännu inte införskaffat lika fina böcker som mormor hade men det viktigaste är att börja. Det här får duga så länge. Finböckerna får komma sedan.

Fin tisdag till er och kom ihåg att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.