Julpepparkaksdeg och glädje

Vi sätter en till pepparkaksdeg. Mammans mormors julpepparkakor som hon i bokkanten antecknat ’bra’ om. Och när vi blandar till ler hela mammans hjärta av värme för minnet av mormor och av kärleken till döttrarna som mäter upp och följer receptet och hur vi hjälps åt att blanda till.

Mamman tänker sig hur mormor ler och minns hennes rosiga kinder. Och kanske hör hon skratten och glädjen över att få blanda till egen pepparkaksdeg. Hör inte hon så hör ju jag och min glädje räcker långt. ”Mina julpepparkakor, bra”, det håller mamman med om och nu är de också våra.

Det är det här som är jul. Det här får mitt hjärta att fyllas till bredden av harmoni, kärlek och tacksamhet. Det får mamman att vilja gråta och skratta samtidigt.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.