Vardagsstund

Mamman stickar och bakar och lagar mat och pysslar runt här hemma. Tanken vilar och det är skönt. En maska i taget, rad för rad i mönstret utan att snegla på nästa sida för att se vad som väntar där. Mamman har stickat just det här mönstret förut så visst finns där en förståelse för vad som händer härnäst men det var ett tag sedan så minnet är kanske inte helt färskt. Jag njuter bara av arbetet i sig. Rytmiskt. Lugnt.

Långkoket står i ugnen sedan några timmar tillbaka och när stordöttrar kommer hem blir det middag. Potatisen behöver kokas snart förstås och bordet skall dukas men först stickar mamman färdigt varvet på sjalen med det vackert mörkblå garnet av märket Rauma Finull.

Fin fredag till er. Bemöt varandra med varsamhet och ’stay safe’ som de säger anglikanerna.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.