Minnes och tacksamhetsdag

Alla helgons afton. Idag. En minnes och tacksamhetsdag. En dag att stanna upp en stund för att känna in hur betydelsefulla alla möten är. De som varit och de som är. Hur mycket de påverkar oss och vår riktning i livet.

Kanske är denna afton i år än mer viktig eller kanske är den mer mångbottnad. I själen bor nu en viss trötthet född av saknad av det vi förut tog för givet. Kramar, närhet, samvaro och gemenskap. Och det finns mycket att sakna i denna oförutsägbara och märkliga tillvaro.

Listan över det vi saknar kan göras lång men mamman försöker istället fokusera energin på tacksamhet. Tacksamheten över det vi har i vår vardag tillsammans. Lägga kraft på ljuset och inte på det som känns mörkt.

Problemen ute i världen försvinner förstås inte med det tankesättet men mamman mår i alla fall bättre så. För visst kan vi styra vår lilla värld och våra tankar.

Idag är mamman tacksam för alla de som funnits och för alla de som finns i våra liv. Tacksam för vår familj, för sovmorgnar, morgonpromenader, melodikrysslösande vid frukostbordet och den klara hösthimlen. För kramar, för skratt, för stunder tillsammans, för bordsspelande, filmtittande och god mat och hembakat bröd. För att vi bor som vi gör och har ett varmt och mysigt hem. En plats vi trivs på.

För allt detta och mycket mer tänder vi ljus idag och känner stor och innerlig tacksamhet.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.