På sofflocket

Nylånad biblioteksbok, strumpstickning och tröjstickning. En stunds stillhet med garn, stickor och mönster här i kökssoffan innan sysslorna tar vid.

Mamman stickar strumpa två nu så snart kanske det går att vandra runt med strumporna på fötterna. Roligt att prova hur mönstret blev då det är första gången jag stickar strumpor efter eget huvud. Och så tröjan i mjukaste Plötulopi som är ett ospunnet och underbart garn att sticka i. Tröjan också den med mönster efter eget huvud. Det är roligt och lite läskigt att göra alldeles eget så här. Fast mamman använder förstås beräkningar från mönster som använts tidigare, vis av erfarenhet får metoden heta.

Apropå att pröva nytt och att våga såg mamman ett roligt citat från Astrid Lindgrens Pippi och det löd ungefär så här ”det här har jag aldrig gjort förut så det kommer att gå jättebra” och så blir det nog.

Medan maska för maska stickades på strumpan fladdrade något förbi mig och där i köket var en stor fjäril. Inomhus. Säkert hade den sökt skydd från kylan. Mamman öppnade försiktigt köksdörren och med någon sekunds tvekan som om den dröjde sig kvar för att tacka för värmen och vilan flög den närmre för att sedan stilla svepa ut i höstluften. Magiskt.

Nu är det hög tid att bädda sängar, sätta igång långkok, dammsuga, städa badrum, tvätta och sortera tvätt.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.