Baka havreskorpor

Skorpdegen har stått i kylen sedan igår eftermiddag och nu bakar vi ut och gräddar.

Förhoppningsvis blir skorporna goda av kalljäsningen. Vi bestämde oss för att göra så för att ugnen var upptagen igår och mamman för trött på kvällen när ugnen var ledig. Det brukar bli bra med kalljäsning så det blir det nog nu också.

Mamman har aldrig bakat skorpor förut så det här är en extra sorts spännande bakning.

Mamman får hjälp idag av helglediga döttrar. Skorporna gräddas, svalnar på bakgaller, delas med gaffel och sätts in i ugnen igen för att få lite mer färg. Sedan skall de torkas i låg värme i ugnen under ganska lång tid.

Familjehunden är med alldeles intill oss precis som hon brukar när vi ordnar runt här hemma.

Receptet kommer från Rutiga Bakboken. Vår är mycket använd och väldigt sliten och saknar helt pärmar men går fint att använda ändå. Den var i alla fall rutig på utsidan en gång i tiden.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.