Fint och stort och vackert.

Träd i höstskrud. Morgondimma. Månsken. Hög klar luft. Blommor. Skratt. Gråt. God mat. Kakor. Egenodlad grönkål. Armar runt min hals, en klapp på kinden med ömma kärleksfulla ord. En gest och ett leende från ett barn som är precis så som maken rör sig eller ler. Förunderligt. Födelsedagsfika i regn utomhus med färgglada regnkläder på. För att tillsammans på det sättet är bättre än inget alls. Och faktiskt väldigt roligt och ett fint minne.

Kvällste med stickning och ullfiltar. Musik. Glädje. Det vackra och svåra i att säga förlåt när man gjort eller sagt fel. Kärlek. Kramar. Gemenskap. En innerligt glad familjehund som viftar så glatt på svansen att hela hon rör sig. En nos i knäet med ljud till som säger klappa mig. Döttrar som vill tid tillsammans. Vakna och somna bredvid maken. Eller bara sitta tysta tillsammans.

Livet är fint och stort och vackert. Att vakna om morgonen en gåva. Och världen runt omkring därute utanför vår lilla värld verkar ha glömt det. Och mamman vill påminna. Skrika ut hur bra det är för de verkar ha glömt. De där i stora världen.

Mamman som slutat titta på nyheter har de senaste dagarna följt vad som händer i världen och blir påmind om varför det kändes bra att sluta för vansinnet och vårdslösheten verkar ha tagit över. Dumhet på parad för hela världen att se. Omtanken om andra försvunnen. Den totala bristen på respekt för liv smärtsamt tydlig. Och overklighetskänslorna blir så stora att mamman måste värna sig. Stänga av. Sluta titta. Fokusera på det som är nära. Verkligt och riktigt. Äkta. Sant och fint.

Så vi tittar på löv som skiftar i underbart vackra färger, går promenader, bakar, lagar mat och njuter gemensamma måltider. Vi sitter tillsammans och lyssnar på vacker musik, ser något spännande program eller pratar. Vi tänder ljus och kryper ned under varma ullfiltar.

Världen därutanför får sköta sig själv ett tag. I vår värld låter vi kärlek, omtanke, hänsyn, tacksamhet och gemenskap få allt utrymme. Och försiktighet förstås i virustider.

Fin onsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Ett svar till “Fint och stort och vackert.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.