Starkskörhet

Att vara starkskör innebär förutom att ha ganska mycket energi, glädje och att känna intensivt och mycket också att sjunka ned i känslomässigt djup.

Att inte orka. Ha nära till gråten. Behöva dagar av stillhet och återhämtning. Vara i tystnad.

Mamman har sådana stunder. Stunder av djupsinnighet då jag inte orkar och inte mår bra inuti. Det går längre mellan stunderna och återhämtningen går snabbare nu och är lättare kanske tack vare närheten till naturen och förståelse och acceptans av de egna känslorna.

Ibland tänker förstås hjärnan att mamman inte borde känna så här alls. Jag har ju så mycket att vara tacksam för och det finns så mycket fint i mitt liv. Men ändå kommer djupet ibland. Och det får vara så. Det är inte farligt.

Fin tisdag till er och glöm inte att bemöta varandra med varsamhet.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.