Tempo

Det där med hastighet är lurigt. Det blev väldigt tydligt att mitt tempo är av ett annat slag när mamman skjutsade dotter till kvällskurs igår.

Tempot på vägen var högt och bilar och lastbilar körde om så det nästan visslade om det. Mamman rör sig lite långsamt fast ändå effektivt. På mitt sätt. Och i vår elbil kör mamman lite lugnare än andra för att batteriet sparas på det sättet och vi kommer längre på en laddning. Hela tiden får vi tänka på vad vi gör åt och behöver vara sparsamma. Och det gäller ju mer än bara bilen förstås.

Så tänker vi i alla delar av vår lilla värld och det är fantastiskt att få insikten att det här är genomgripande i det sätt vi valt att leva. Lite långsammare. Lite sparsammare. I vårt tempo. På vårt sätt. Det känns gott i hela hjärtat.

Mamman satte igång musik och körde på hemåt lugnt och fint utan att låta mig stressas. Kanske kom jag inte fram lika fort som de andra men det var en trevlig stund med tid för både tanke och lite sång.

Fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.